Polévka z kysaného zelí se smetanou
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
 - 250 g Klobása Dunajská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 9.2 mg
 - Draslík 230.8 mg
 - Vláknina 4675.8 mg
 - Vitamín A 4675.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části sádla, přidáme papriku, pokrájené zelí, kmín, sůl. Vše zalijeme lakem ze zelí a povaříme.
 - 
                                2
Na zbytku sádla z mouky uděláme tmavou jíšku, přelijeme vodou a rozmícháme do hladka. Hotovou jíšku přilijeme k zelí a vaříme do té doby, až bude zelí měkké.
 - 
                                3
Poté polévku zalijeme smetanou.
 - 
                                4
Klobásu rozkrájenou na kolečka opečeme na pánvi nasucho.
 - 
                                5
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a do každé porce vložíme pár koleček osmahnuté klobásy.