Kasulet s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Strouhanka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 500 g Klobása vepřová
  • 250 g Salám Chorizo
  • 400 g Fazole
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1751 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 580.4 mg
  • Vláknina 5228.8 mg
  • Vitamín A 5228.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole zalijeme je dostatečným množstvím studené vody a necháme přes noc namočené.

  • 2

    Fazole scedíme, necháme okapat a propláchneme je proudem studené vody. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme je zprudka 10 minut, potom 30 minut zvolna, až změknou. Necháme je okapat.

  • 3

    V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a na kolečka nakrájené klobásy a opečeme. Z tuku je vyjmeme.

  • 4

    Z pánve slijeme kromě 1 polévkové lžíce všechen tuk, přidáme kolečka cibule a několik minut opečeme, až změkne, ale ještě nemění barvu.

  • 5

    Do pánve vrátíme klobásy, přidáme fazole, kostičky salámu, rajčata, vývar, víno, rajský protlak, česnek, tymián, petržel, podle chuti sůl, pepř a promícháme.

  • 6

    Vše dáme do zapékací mísy. Zakryjeme a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 160 °C. Zasypeme vrstvou strouhanky. Již nepřikrýváme a vrátíme jej na 15-20 minut do trouby, aby se strouhanka dozlatova propekla. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu