Houbový pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1238 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 635 mg
 - Vláknina 8811.8 mg
 - Vitamín A 8811.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olej a nadrobno nakrájený celer a cibuli smažíme dvě minuty. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme další tři minuty.
 - 
                                2
Obsah pánve dáme do velkého hrnce a zalijeme vývarem. Začneme vařit a postupně přidáváme rýži, fazole a klobásu. Pět minut vaříme a dochutíme kořením dle chuti.
 - 
                                3
Po dalších pěti minutách hrnec přeneseme do trouby a pokrm pečeme 20 minut na 190°C. Pokud je již rýže měkká, rozdělíme pilaf do talířů, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.