Teplé salámové košíčky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 948 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 530.7 mg
 - Draslík 315.3 mg
 - Vláknina 366.3 mg
 - Vitamín A 366.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.
 - 
                                2
Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
 - 
                                3
Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.
 - 
                                4
Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.