Vepřové rolky s mátou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Anglická slanina
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 308.9 mg
  • Draslík 612.2 mg
  • Vláknina 549.4 mg
  • Vitamín A 549.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny a posypeme jemně nasekanou mátou. Maso svineme do závitků a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    Závitky urovnáme do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe a zalijeme je smetanou.

  • 3

    Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě 45-50 minut.

  • 4

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu