Mandlové medailonky s pepřovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Zakysaná smetana
- 100 g Majonéza
- 800 g Vepřová panenka
- 100 g Mandle plátky
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 70 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 172.2 mg
- Draslík 1616.7 mg
- Vláknina 5630.4 mg
- Vitamín A 5630.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z omyté vepřové panenky nakrájíme medailonky, osolíme je a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlích. 
- 
                                2Medailonky pečeme po obou stranách na oleji na pánvi dozlatova. 
- 
                                3Příprava omáčky: Omytá rajčata zbavená semínek nakrájíme na kostičky a smícháme s majonézou a smetanou. Osolíme, okořeníme drceným zeleným pepřem a nasekaným koprem. Omáčku přelijeme přes očištěné, nahrubo nakrájené okurky. 
- 
                                4Medailonky podáváme s omáčkou a čerstvým bílým pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        