Vepřová panenka na grilu s chřestem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 821.3 mg
- Vláknina 316 mg
- Vitamín A 316 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat. 
- 
                                2Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější. 
- 
                                3Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        