Medailonky z vepřové panenky s jablky
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 400 g Jablka
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 80 g Džem rybízový
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1.2 kg Vepřová panenka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1074 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 1728 mg
 - Vláknina 5297.1 mg
 - Vitamín A 5297.1 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, posypeme kořením a osolíme. Maso z obou stran i s cibulí osmažíme na másle. Osmažené maso vyjmeme a držíme na teple.
 - 
                                2
Do výpeku kápneme worcesterskou omáčku, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme, až šťáva zhoustne.
 - 
                                3
V mezičase oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, která lehce podusíme na másle.
 - 
                                4
Maso podáváme přelité šťávou s přílohou jablek, na která dáme trochu rybízového džemu.