Vepřové maso s pórkem a Marsalou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 147.1 mg
 - Draslík 1656.3 mg
 - Vláknina 9912.3 mg
 - Vitamín A 9912.3 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, maso poprášíme moukou.
 - 
                                2
Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozšťoucháme s 2/3 másla a mlékem, dochutíme solí. Maso osmažíme na zbylém másle a oleji po dobu 4 minut z každé strany. Poté vyjmeme z pánve, do které přidáme pórek, ten smažíme 3 minuty, přilijeme Marsalu a smažíme další 2 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme, vrátíme do pánve maso a necháme minutu prohřát. Servírujeme se šťouchanými bramborami.