Vepřový plátek grilovaný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1453 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1445.8 mg
- Vláknina 9755 mg
- Vitamín A 9755 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme nadrobno, petrželku a oregano nasekáme najemno. Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme chilli papričku, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny. 
- 
                                2Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a podle chuti osolíme. Marinované plátky a brambory rozložíme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujeme z obou stran dokřupava. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        