Telecí játra na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 519.9 mg
 - Draslík 485.6 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky, protáhneme je proužky slaniny, mírně osolíme, opereme a poprášíme moukou.
 - 
                                2
Na rozpáleném sádle na pánvi je opečeme po každé straně asi 3 minuty. Přendáme na nahřátou mísu.
 - 
                                3
Zbylou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.