Bramborová polévka se slaninou
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 100 g Celer bulvový
 - 25 g Slanina vepřová
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Libeček
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 5.7 mg
 - Draslík 551.4 mg
 - Vláknina 7011.2 mg
 - Vitamín A 7011.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme je do hrnce s osolenou vodou spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným celerem, libečkem a bobkovým listem. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozškvaříme, přidáme majoránku, kmín, petržel a trochu mouky. Odstavíme z plotny, přilijeme trochu vody a promícháme. Směs nalijeme do polévky a povaříme 10-15 minut.
 - 
                                3
Nakonec polévku podle chuti dosolíme a opepříme.