Minutkový jehněčí guláš s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 52.9 mg
 - Draslík 319.7 mg
 - Vláknina 569.8 mg
 - Vitamín A 569.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, rozetřený česnek a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
 - 
                                3
Vmícháme rajčatový protlak, mírně jej opečeme a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, vmícháme lečo, opepříme a vše krátce podusíme. Podle potřeby přilijeme několik lžic vody.
 - 
                                4
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.