Kapr se slaninou na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 600 g Kapr obecný
  • 15 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 726.6 mg
  • Vláknina 400.7 mg
  • Vitamín A 400.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve naporcujeme kapra na tři části.

  • 2

    Každou část potřeme drceným česnekem a prošpikujeme kousky slaniny.

  • 3

    Nakonec kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a pepřem.

  • 4

    Takto necháme kapra zhruba 3 hodiny v chladničce.

  • 5

    V míse smícháme olej, bílé víno a lžičku citrónové šťávy.

  • 6

    Kapra grilujeme přibližně 5 minut, potíráme jej připravenou směsí.

Komentáře k receptu