Bucatini s omáčkou amatriciana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 644 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 6844.8 mg
 - Draslík 523.5 mg
 - Vláknina 5858 mg
 - Vitamín A 5858 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nakrojíme do tvaru kříže, ponoříme je na 1-2 minuty do vroucí vody, necháme okapat a krátce ponoříme do studené vody. Od místa naříznutí je oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme semínka, nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu nakrájíme najemno.
 - 
                                3
Asi 5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, smažíme na oleji pancettu nebo jinou anglickou slaninu, cibuli a chilli papričky. Po zhruba 3 minutách přidáme rajčata, sůl a pepř. Omáčkou zalijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme hoblinkami parmezánu, podle chuti opepříme.