Pirohy s plíčkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 877 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 68.4 mg
 - Draslík 186.6 mg
 - Vláknina 6476.3 mg
 - Vitamín A 6476.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.
 - 
                                2
Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.
 - 
                                4
Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.