Pstruh na uzené slanině
Suroviny
- 800 g Pstruh
 - 450 g Tagliatelle
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Jablka
 - 12 ks Ančovičky konzervované
 - 4 špetka Máta
 - 12 plátek Slanina vepřová
 - 2.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 5689 mg
 - Bílkoviny 96 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 244.8 mg
 - Draslík 1613.4 mg
 - Vláknina 6415 mg
 - Vitamín A 6415 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslem vymažeme pekáč. Rybám vymyjeme břišní dutiny teplou vodou. Do dutin vetřeme sůl a pepř. Ančovičky, pokrájená jablka, citronovou šťávu a snítky máty rozdělíme do břišních dutin všech 4 pstruhů.
 - 
                                2
Omotáme postupně všechny pstruhy s výjimkou hlav a ocasů třemi plátky uzené slaniny, tak, aby se překrývaly.
 - 
                                3
Do pekáče dáme pstruhy, osolíme, opepříme a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut. Po 10 minutách pstruhy obrátíme.
 - 
                                4
Dáme vařit hrnec osolené vody a dáme do něj tagliatelle a olivový olej. Vaříme 12 minut. Poté scedíme a rozdělíme na talíře.
 - 
                                5
Z trouby vyndáme pstruhy a položíme je na těstoviny.