Bramborové noky pečené se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2390 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 1146 mg
 - Vláknina 17060 mg
 - Vitamín A 17060 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Pár minut před koncem vaření posypeme brambory ve vodě moukou a přiklopíme pokličkou. Necháme minutu spařit. Pokličku odklopíme, mouku s bramborami šťouchadlem rozmačkáme a promícháme. Vytvoříme jednolité těsto.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme sádlem, lžící vytváříme z těsta noky, které skládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, dukud se slanina na povrchu neusmaží. Ihned podáváme s kyselou okurkou.