Jehněčí špíz se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 622 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 761 mg
 - Vláknina 4959.4 mg
 - Vitamín A 4959.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na silnější plátky, papriku na širší proužky, česnek utřeme se solí.
 - 
                                2
Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. V misce smícháme utřený česnek s rozmarýnem, pepřem a olejem. Směsí potřeme špízy, vložíme do pekáče a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. Poté špízy pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 35 minut. Během pečení špízy opatrně obracíme a potíráme zbylou marinádou.