Skopová kýta na přírodno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 600 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 9.8 mg
 - Draslík 400.8 mg
 - Vláknina 8407.5 mg
 - Vitamín A 8407.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu očistíme a upravíme na plát jako na roládu. Maso osolíme a potřeme česnekem. Stočíme, stáhneme motouzem a prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme zbytek slaniny, přidáme tuk a maso na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Vložíme celou cibuli, podlijeme vodou a za občasného polévání pečeme (je-li potřeba, podlijeme vývarem nebo horkou vodou).
 - 
                                2
Až maso začne hnědnout, vložíme zeleninu nakrájenou na plátky, prolisovaná rajčata a společně dopečeme. Ke konci přidáme nakrájené papriky. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme.