Steak z tuňáka s melounem
Suroviny
- 100 g Bageta
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 14 g Máslo čerstvé
 - 300 g Meloun vodní
 - 1.25 g Olej olivový
 - 800 g Tuňák obecný
 - 40 g Bazalka
 - 40 g Bazalka
 - 100 g Pancetta
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 150 g Chřest zelený
 - 100 ml Vývar z humrů
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 948 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 14393.2 mg
 - Draslík 936.5 mg
 - Vláknina 4236.6 mg
 - Vitamín A 4236.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porce tuňáka osolíme, bagetu nakrájíme na plátky, kopr nasekáme najemno. Chřest očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Rajčátka rozpůlíme, meloun vykrojíme ze slupky a nakrájíme na tenké kousky.
 - 
                                2
Na porce tuňáka položíme lístek bazalky, plátek bagety a zabalíme do plátku slaniny.
 - 
                                3
Omáčku připravíme z vývaru z korýšů. Vývar v kastrole zredukujeme na třetinu, zmírníme plamen a postupně do vývaru zamícháme máslo za stálého míchání. Na závěr vmícháme kopr, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Chřest osmažíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Rajčátka s melounem orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.
 - 
                                5
Naposledy na oleji z obou stran osmažíme tuňáka, z každé strany 2 minuty.