Krkovička pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 216.9 mg
 - Draslík 183.2 mg
 - Vláknina 1362.3 mg
 - Vitamín A 1362.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Maso rozporcujeme, omyjeme, osušíme, potřeme kmínem, pepřem a solí.
 - 
                                3
V zapékací míse nebo pekáči rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme pivem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. V průběhu pečení maso občas přelijeme vypečenou šťávou. Ke konci pečení přidáme nmakrájenou slaninu a krkovičku dopečeme bez přikrytí, aby se na mase utvořila křupavá kúrka.