Mořský jazyk s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 2625 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 17220 mg
 - Draslík 1725.2 mg
 - Vláknina 11820 mg
 - Vitamín A 11820 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
 - 
                                2
Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
 - 
                                3
Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.