Srnčí kýta na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 141.5 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Srnčí kýtu omyjeme, zbavíme blan, osušíme a naporcujeme ji na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou slaninu a cibuli, pak přidáme plátky masa, podlijeme je pivem s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dochutíme ji pepřem a solí.
 - 
                                4
Plátky srnčí kýty rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.