Srnčí kýta na žampiónech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 41 mg
 - Draslík 212 mg
 - Vláknina 1039.8 mg
 - Vitamín A 1039.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Srnčí kýtu omyjeme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou, opepříme a osolíme. Pak ji vložíme do pekáče s rozpuštěným máslem, podlijeme pivem a trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme doměkka. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké maso z pekáče vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, osmažíme na ní nakrájené žampióny, pak ji zaprášíme moukou, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Do šťávy dáme plátky masa a krátce je prohřejeme.
 - 
                                4
Srnčí kýtu na talířích přelijeme šťávou a podíváme s opečenými bramborami.