Těstoviny Penne v pálivé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 26.6 mg
 - Draslík 433 mg
 - Vláknina 11510.2 mg
 - Vitamín A 11510.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit.
 - 
                                3
V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi.
 - 
                                4
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.