Skopové s kapary
Suroviny
- 700 g Skopová kýta
 - 50 g Slanina vepřová
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Kapary sterilované
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 112.2 mg
 - Vláknina 1131.7 mg
 - Vitamín A 1131.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé skopové maso (kýtu nebo plec) prošpikujeme proužky slaniny potřenými nastrouhanou cibulí a sardelovou pastou.
 - 
                                2
Maso osolíme a vcelku dusíme v kastrolu na oleji, občas během dušení podlijeme vývarem (nebo vodou).
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekané kapary. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
 - 
                                4
Porce masa podáváme na nahřátých talířích.