Makarony s čerstvými liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 357.9 mg
 - Vláknina 8289.8 mg
 - Vitamín A 8289.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme, podle potřeby omyjeme ve větší nádobě s vodou. Musíme dát pozor,aby houby nenasály vodu. Větší lišky rozkrojíme na půlky.
 - 
                                2
Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a dokřupava opečeme nakrájenou slaninu. Opečenou slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a ve zbylém omastku rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a lišky.
 - 
                                3
Smažíme tak dlouho dokud se nevyvaří tekutina. K liškám přidáme opečenou slaninu a créme fraiche. Vše osolíme, opepříme a ohřejeme.
 - 
                                4
Přimícháme omytou a nadrobno nasekanou
 - 
                                5
pažitku a 1 lžíci majoránky. Nakonec přidáme okapané makarony, dobře promícháme a posypeme druhou lžící majoránky.