Hrachová polévka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1669 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 228 g
 - Sodík 97671 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 204.4 mg
 - Draslík 370.2 mg
 - Vláknina 14647.5 mg
 - Vitamín A 14647.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 143.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu dáme máslo, necháme ho rozpustit a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, řapíkatý celer a budeme restovat asi 3 minuty.
 - 
                                2
Přidáme loupaný hrách, zalijeme vše kuřecím vývarem, uvedeme do varu a za občasného míchání budeme vařit 45-60 minut při mírné teplotě.
 - 
                                3
Než se polévka uvaří rozehřejeme troubu na 180 stupňů a na plechu opečeme máslem namazané krajíce chleba bez kůrky - asi 20 minut. Dozlatova opečený chleba nakrájíme na kostičky. Plátky anglické slaniny osmahneme dokřupava a nakrájíme na malé kousky.Hotovou polévku osolíme a podle chuti opepříme.
 - 
                                4
Na talíři ozdobíme polévku kousky opečené slaniny a chleba.