Frittata s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 252.9 mg
 - Draslík 395.1 mg
 - Vláknina 2293.2 mg
 - Vitamín A 2293.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřízneme oba konce cukety a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Vložíme do cedníku, osolíme a 20 minut necháme odstát.
 - 
                                3
Opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme na proužky slaninu a osmahneme ve velké pánvi. Vložíme ji do mísy.
 - 
                                4
Necháme změknout na pánvi cuketu na oleji, přisypeme do mísy se slaninou a olej schováme. Okořeníme a přimícháme vejce.
 - 
                                5
Vytřeme pánev a rozpálíme v ní znovu olej. Vlijeme do ní vejce s cuketou a osmahneme z jedné strany omeletu.
 - 
                                6
Vejce, které se neosmažilo, můžeme rozlít do krajů. Když máme jednu stranu omelety hotovou, přikryjeme omeletu talířem a obrátíme.
 - 
                                7
Osmahneme z druhé strany a když je hotová vyndáme ji, položíme na talíř a podáváme.