Lahůdkové brambory s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 802 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 67.6 mg
 - Draslík 831.7 mg
 - Vláknina 14783.8 mg
 - Vitamín A 14783.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory, rozkrájíme podélně na půlky a na vypouklé straně uděláme několik hlubokých zářezů.
 - 
                                2
Vymažeme tukem pekáč a dno poklademe bramborami tak, aby byly zářezy nahoru. Osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
 - 
                                3
Připravíme další suroviny. Rozpůlíme a jadřinců zbavíme hrušky. Rozkrájíme na silné plátky podélně.Na nudličky nakrájíme slaninu. Hermelín a nivu na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme a rozpůlíme.
 - 
                                4
Na mírně upečené brambory narovnáme plátky hrušek, rozdělíme na ně slaninu, sýry a půlky jader vlašských ořechů.
 - 
                                5
20 minut zapékáme.
 - 
                                6
Hotový pokrm ozdobíme brusinkovým kompotem.