Smažená vejce po gaskoňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 503.2 mg
 - Draslík 749.6 mg
 - Vláknina 17228.8 mg
 - Vitamín A 17228.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.
 - 
                                2
Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka.
 - 
                                3
Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem.
 - 
                                4
Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.