Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Šunka dušená
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 2 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 466 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 120.5 mg
 - Draslík 573.6 mg
 - Vláknina 908.8 mg
 - Vitamín A 908.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich kapsu. Uvnitř i na povrchu potřeme maso solí a pepřem. Každou kapsu naplníme vždy plátkem šunky a 2 lístky šalvěje. Sepneme párátkem.
 - 
                                2
Prsíčka obalíme v mouce a opečeme po každé straně asi 4 minuty na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Výpek rozředíme vínem a vývarem. Vaříme, až šťáva lehce zhoustne. Nakonec zašleháme máslo a dále nevaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.