Baskická vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 515.4 mg
 - Draslík 359.8 mg
 - Vláknina 2945.8 mg
 - Vitamín A 2945.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na proužky. Šunku nakrájíme na tenké proužky. Rajčata necháme okapat a nasekáme je na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, papriku a dusíme asi 2 minuty. Pak přidáme šunku, rajčata, česnek, bazalku a za občasného míchání vše dusíme asi 3 minuty. Pánev zakryjeme a odstavíme.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme se solí a pepřem. V další, větší pánvi rozpustíme máslo, vlijeme vejce a asi minutu je smažíme, až začnou u krajů tuhnout. Vařečkou stále posunujeme vejce od krajů do středu pánve, až na nich zůstane jen trochu tekutější hmoty.
 - 
                                4
Na vejce rozložíme směs šunky a rajčat a ještě chvíli opékáme, až úplně ztuhnou. Dáme na talíře nebo mísu a ihned podáváme.