Benátská vepřová játra
Suroviny
- 500 g Játra vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 382.3 mg
 - Draslík 427.4 mg
 - Vláknina 1912.8 mg
 - Vitamín A 1912.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém másle dozlatova opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vyjmeme. Do výpeku přidáme olej, vložíme játra a opečeme je. Za stálého míchání přidáme citronovou šťávu, vložíme zpět cibuli, osolíme, opepříme a nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je šafránová rýže.