Játrová sekaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 373.6 mg
 - Draslík 246.1 mg
 - Vláknina 363.8 mg
 - Vitamín A 363.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou.
 - 
                                2
Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme.
 - 
                                3
Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.
 - 
                                4
Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla.