Vepřová játra zapečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 728 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 530.6 mg
 - Draslík 288.9 mg
 - Vláknina 265 mg
 - Vitamín A 265 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra odblaníme, omyjeme, umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme kachní sádlo, osolíme, opepříme, rozklepneme do mísy vejce, smetanu vyšleháme a přidáme k játrům nebo použijeme šlehačku ve spreji. Vše spolu promícháme, naplníme podlouhlou formu na pečení a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi půl hodiny.
 - 
                                2
Upečená játra necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.