Pečené ledvinky s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 987 mg
 - Draslík 714.8 mg
 - Vláknina 223.3 mg
 - Vitamín A 223.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky odblaníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném másle je opečeme po obou stranách (asi 15 minut). Osolíme, přendáme na nahřátou mísu a nakrájíme na tenké plátky. Přiklopíme pokličkou a postavíme na kastrol s horkou vodou.
 - 
                                2
Do kastrolu, ve kterém jsme ledvinky opékali, nalijeme víno, přidáme hořčici, kousek másla, nasekanou petrželku, pepř a citronovou šťávu. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.
 - 
                                3
Omáčku nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.