Telecí ledvinky pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Telecí ledviny
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 913.1 mg
  • Draslík 931 mg
  • Vláknina 47.6 mg
  • Vitamín A 47.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Vložíme je na suchý pekáček a pečeme v horké troubě. Po upečení bude tuk na ledvinkách křupavý.

  • 2

    Ledvinky vyjmeme, většinu tuku slijeme, zbytek zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme.

  • 3

    Ledvinky nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu a podáváme s omáčkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je mandlová rýže.

Komentáře k receptu