Vývar z bažanta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 705.3 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme bažanty a maso oddělíme od kosti. Prsíčka odložíme stranou (z těch je vhodné připravit další pokrm). Kostry nasekáme a necháme osmažit na oleji.
 - 
                                2
Kořenovou zeleninu a zbylé maso nakrájíme nadrobno a rozmixujeme. 6 bílků rozšleháme ve 2 litrech zvěřinového fondu a přivedeme k varu. Necháme vařit 1-2 hodiny, bez míchání.
 - 
                                3
Vývar slijeme přes jemný cedník. Přidáme najemno nakrájenou zeleninu. (Popřípadě noky, dle chuti).