Perliččí prsíčka na zázvoru
Suroviny
- 180 g Cibule
 - 100 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Zázvor celý
 - 125 g Vývar slepičí
 - 600 g Perlička
 - 60 g Paprika červená
 - 125 g Rýže Basmati
 - 15 g Citronová tráva
 - 50 g Houby Shitake sušené
 - 300 g Hrachové lusky
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Margarín
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 695 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 163.5 mg
 - Draslík 1127.3 mg
 - Vláknina 11999.5 mg
 - Vitamín A 11999.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.
 - 
                                2
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.
 - 
                                3
Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.
 - 
                                4
Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.