Srnčí s červenou čekankou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 149.2 mg
- Vláknina 2212.5 mg
- Vitamín A 2212.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čekanky omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Na pánvi vhodné k dušení rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, čtvrtky červené čekanky osmažíme ze všech stran na mírném až středně velkém plameni asi 15 minut, až dostanou světle hnědou barvu, osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C). Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. 
- 
                                2Pánev pořádně rozehřejeme, pak na ní silně rozpálíme zbývající olej. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a v troubě udržujeme teplé. Olej slijeme z pánve, fond zředíme vínem, uvedeme do varu a vmícháme želé, ochutíme solí a pepřem, úhledně naservírujeme řízky a červenou čekanku a zalijeme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        