Polévka z divočáka
Suroviny
- 0.3 g Petržel - nať
 - 0.3 g Kmín celý
 - 0.2 g Houby čerstvé
 - 0.1 g Celer řapíkatý
 - 0.15 g Sádlo syrové
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 5 ks Brambory
 - 5 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 10 ks Nové koření celé
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 kg Kančí maso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 957 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 1071.9 mg
 - Vláknina 7779.2 mg
 - Vitamín A 7779.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, které zprudka orestujeme. Posypeme červenou paprikou a podlijeme vývarem. Přidáme kmín, nové koření, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky pokrájený celer a pod poklicí vaříme přibližně 7O minut.
 - 
                                2
Když začne maso měknout, přidáme houby, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájený česnek a vaříme dalších 30 minut. Uvařenou polévku dochutíme pepřem, solí a nasekanou petrželkou. Na talíři dle vlastní chutě pokapeme šťávou z citrónu.
 - 
                                3