Gulášová polévka z divočáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 500 g Kančí plec
  • 80 g Kroupy ječné
  • 400 ml Voda pitná
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 513.7 mg
  • Vláknina 6321.2 mg
  • Vitamín A 6321.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme.

  • 2

    Ve vodě uvaříme propláchnuté kroupy doměkka.

  • 3

    V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.

  • 4

    V silnostěnném hrnci na másle usmažíme s moukou světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, namočené houby i s výluhem, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přilijeme udušené maso a scezené a okapané kroupy.

  • 5

    Necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu