Harrachovský smažený řízek z divočiny
Suroviny
- 250 g Strouhanka
 - 1.5 kávová lžička Jalovec
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 2 kávová lžička Pepř bílý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 2 dl Víno červené
 - 0.28 dl Olej stolní
 - 1 kg Kančí kýta
 - 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Hořčice francouzská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 973 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 152.3 mg
 - Draslík 153.4 mg
 - Vláknina 2784.5 mg
 - Vitamín A 2784.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 127 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.
 - 
                                2
Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.