Dušený bažant s pivní omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1895 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 106 g
- Sodík 794 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 437 mg
- Draslík 2710.6 mg
- Vláknina 57666.7 mg
- Vitamín A 57666.7 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 120.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Odleželého bažanta očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, cibuli nakrájíme nahrubo. 
- 
                                2Do tlakového hrnce vložíme na máslo porce bažanta, cibuli, pepř, přelijeme pivem a zhruba půl hodiny dusíme. 
- 
                                3Měkkého bažanta přeložíme na talíř a držíme na teple. Do šťávy vmícháme džem a provaříme. 
- 
                                4Bažanta servírujeme přelitého omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        