Koule ze srnčího masa
Suroviny
- 100 g Pomeranče
 - 15 g Cukr moučkový
 - 450 g Srnčí mleté maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 222.8 mg
 - Vláknina 6792 mg
 - Vitamín A 6792 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.
 - 
                                3
Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.
 - 
                                4
V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.