Čekankový salát s křepelkami a liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 693.1 mg
 - Vláknina 1589.8 mg
 - Vitamín A 1589.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Čekanky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme tvrdé středy a listy rozebereme na jednotlivé kusy. 4 lžíce oleje smícháme s octem, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
3 lžíce oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova maso ze všech stran. Smažíme 5 minut, poté křepelky přendáme do zapékací nádoby a pečeme 5 minut při 180°C.
 - 
                                3
Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm pokrájenou šalotku, poté přidáme lišky a necháme pár minut opékat. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Listy čekanky rozložíme po servírovacích talířích, navrch dáme křepelky, posypeme houbami a přelijeme zálivkou z octa.