Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 1 g Jalovec
  • 50 g Šalvěj sušená
  • 250 g Jelení kýta
  • 50 g Krupice pšeničná
  • 30 ml Olej olivový
  • 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 130 ml Víno červené
  • 20 ml Vodka
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín celý
  • 3 špetka Tymián čerstvý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 937 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 536.1 mg
  • Draslík 687.7 mg
  • Vláknina 4333.8 mg
  • Vitamín A 4333.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.

  • 2

    Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.

  • 3

    Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.

  • 5

    Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.

  • 6

    Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.

Komentáře k receptu