Bažant dušený se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1389 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 257.9 mg
 - Draslík 915.7 mg
 - Vláknina 1080 mg
 - Vitamín A 1080 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Prsa a stehna protkneme slaninou, vně i uvnitř osolíme a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
 - 
                                2
Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na tuku do zlatavé barvy. Zastříkneme vodou, vložíme bažanty, přidáme polovinu dávky másla a za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Během dušení doléváme vodu a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
 - 
                                3
Udušené maso vyjmeme, šťávu rozředíme podle potřeby vodou, přisolíme a procedíme.
 - 
                                4
Žampiony opláchneme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na zbylé polovině másla. Přidáme je do procezené šťávy a krátce povaříme.
 - 
                                5
Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby. Na talíř dáme část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), přelité šťávou se žampiony.